Вход на сайт | Регистрация | Забыли пароль?
 
 








 
Инструкции по предупреждению и ликвидации болезней и отравлений пчел

Герб Украины

Про затвердження Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл

Наказ Головного державного інспектора ветеринарної медицини України
від 30 січня 2001 року N 9

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
12 лютого 2001 р. за N 131/5322

Відповідно до статті 12 Закону України "Про ветеринарну медицину", Положення про Державний департамент ветеринарної медицини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 1997 року N 1277 "Питання Державного департаменту ветеринарної медицини", та з метою посилення заходів профілактики і боротьби з хворобами бджіл НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Інструкцію щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл, що додається.

2. Заступнику начальника Управління організації ветеринарної справи та профілактики незаразних хвороб тварин Державного департаменту ветеринарної медицини Нікітіну П. Д. в п'ятиденний термін цей наказ подати на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України та в 10-денний термін забезпечити його тиражування та надсилання установам ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя.

3. Головним державним інспекторам ветеринарної медицини Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя довести Інструкцію щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл до установ системи ветеринарної медицини України та забезпечити контроль за їх виконанням.

4. У зв'язку з прийняттям цього наказу вважати такою, що не застосовується в Україні, "Инструкцию о мероприятиях по предупреждению и ликвидации заразных болезней пчел", затверджену Головним управлінням ветеринарії Державної комісії Ради Міністрів СРСР по продовольству та закупівлі 12 березня 1991 р.

5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Головного державного інспектора ветеринарної медицини України Горжеєва В. М.

 

Голова Державного департаменту
ветеринарної медицини 

 
П. І. Вербицький 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України
від 30 січня 2001 р. N 9

Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
12 лютого 2001 р. за N 131/5322

ІНСТРУКЦІЯ
ЩОДО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ ХВОРОБ І ОТРУЄНЬ БДЖІЛ

Інструкція щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл розроблена відповідно до статті 12 Закону України "Про ветеринарну медицину", Закону України "Про бджільництво", Положення про Державний департамент ветеринарної медицини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 листопада 1997 року N 1277 "Питання Державного департаменту ветеринарної медицини", та з метою посилення заходів профілактики і боротьби з хворобами бджіл.

Ця Інструкція є обов'язковою для виконання всіма державними органами, а також підприємствами, установами, організаціями незалежно від відомчої підпорядкованості і форм власності, посадовими особами та громадянами.

1. ВИМОГИ ЩОДО РОЗМІЩЕННЯ І ОБЛАШТУВАННЯ ПАСІК

2. ВИМОГИ ДО УТРИМАННЯ, ГОДІВЛІ Й РОЗВЕДЕННЯ БДЖІЛ

3. ВИМОГИ ПІД ЧАС ПЕРЕВЕЗЕННЯ (КОЧІВЛІ) БДЖІЛ НА МЕДОЗБІР І ЗАПИЛЕННЯ

4. ЗАХОДИ ЩОДО ОХОРОНИ ПАСІК ВІД ЗАНЕСЕННЯ ЗБУДНИКІВ ЗАРАЗНИХ ХВОРОБ БДЖІЛ

5. ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ

6. ІНВАЗІЙНІ ХВОРОБИ

7. ОТРУЄННЯ БДЖІЛ ПЕСТИЦИДАМИ

8. НЕЗАРАЗНІ ХВОРОБИ БДЖІЛ

 
 
 
Комментарии Комментировать
 
Комментировать
 
 
 
 
 
Использование материалов сайта "Пуд мёда" разрешено только с личной, некоммерческой целью. При этом гиперссылка на сайт pudmeda.com обязательна.